Pardus Bülten - Sayı 2
Pardus web bültenleriyle, Pardus ve açık kaynak ekosisteminden en yeni haberleri her ay düzenli olarak takip edebileceksiniz. Bu e-postayı Pardus forum, kullanıcı listeleri ve TÜBİTAK ile ilgili çeşitli projelerde iletişim halinde olduğunuz için alıyorsunuz.
 
 
Pardus 21 Sürümü Yayımlandı!
Pardus Projesi'nin daha hızlı, kaliteli ve yepyeni bir masaüstü deneyimi sunan son sürümü Pardus 21, kullanıcılarıyla buluştu. Pardus 21'i sitesinden indirebilir, sürüm notlarını incelemek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.
 
 
Pardus 21 Hata Yakalama ve Öneri Yarışması
TÜBİTAK ULAKBİM PARDUS Projesi, TeknoFest kapsamında, Pardus 21 için Hata Yakalama ve Öneri Yarışması düzenliyor. TÜBİTAK ULAKBİM ve Pardus Projesi'nin de kurucu üyelerinden olduğu Türkiye Açık Kaynak Platformu ve Bilişim Vadisi işbirliğiyle gerçekleştirilen yarışmada ödüller: Birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin TL ve üçüncüye 5 bin TL.

Başvurular, www.teknofest.org adresinden 25 Ağustos - 8 Eylül 2021 tarihleri arasında toplanacak.
 
 
Linux 30 Yaşında!
Pek çoğumuzun hayatını kökünden değiştiren, onunla büyüdüğümüz, paylaştığımız, sayesinde dostlar edindiğimiz, hikâyeler türettiğimiz ve en önemlisi bilgi dağarcığımızı genişleten ve bizlere muazzam ufuklar açan Linux: 30. Doğum günün kutlu olsun!
 
 
Oyunseverlere Linux Tabanlı Steam Konsolu 
Ünlü oyun firması Valve, Linux tabanlı oyun konsolu Steam Deck'i duyurdu.

Arch Linux tabanlı SteamOS 3.0 kullanan Steam Deck'de; sohbet, bildirimler, Steam oyun mağazası, topluluk ve uzaktan oynatma gibi özelliklerin hepsi bulunacak. Cihaz; 7 inç dokunmatik ekran, analog tuşları analog tuşları yerine kullanabileceğiniz dokunmatik yüzey, Wi-Fi, Bluetooth, microSD yuvası ve bir USB-C bağlantı noktasına sahip olacak.
 
 
Pardus Yayınları Çoğalıyor!
Pardus kullanıcılarına rehber niteliğinde olan basılı ve elektronik yayınların en güncellerini sizin için derledik.
 
 
Pardus XFCE E-Kitabı Yayımlandı!
Pardus eğitmeni Şenol Aldıbaş'ın hazırladığı, içinde birbirinden değerli ve faydalı bilgilerin olduğu Pardus XFCE e-kitabı yayımlandı! E-kitabı ücretsiz olarak buradan okuyabilir ve indirebilirsiniz.
 
 
Herkes için Pardus Kitabı Çıktı!
Eyüpsultan Belediyesi'nde Sistem ve Ağ Yöneticisi ve Pardus Dönüşüm Projesi Ekip Lideri olarak görev yapan Hüseyin Güç'ün yazdığı Herkes için Pardus adlı kitap, geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Kurumların Pardus Göçü'nden merkezi yönetim sistemlerine kadar birçok konunun anlatıldığı bu değerli çalışmayı seçkin kitapçılardan edinebilirsiniz.
 
 
Pardus Sistem Yönetimi Kitabı
Pardus sunucularda sistem yönetimi nasıl yapılır diyenlerin her daim yanlarında bulundurmaları gereken bu kitabı, BT profesyonellerine tavsiye ediyoruz. Temelden başlayıp detaylara doğru anlaması kolay bir şekilde ilerleyen ve akıcı anlatımıyla Gökhan Arslan tarafından yazılan bu değerli çalışmayı, seçkin kitapçılardan edinebilirsiniz.
 
 
Adını Anadolu parsından alan PARDUS, Debian GNU/Linux temelli, özgür ve Açık Kaynak kodlu bir işletim sistemidir. İnternet üzerinden ücretsiz olarak indirilebilmekte ve kurulabilmektedir.
 
bilgi@pardus.org.tr
444 5 773
TÜBİTAK Ek Hizmet Binası Yüzüncüyıl,
İşçi Blokları Mah. Muhsin Yazıcıoğlu cad.
No: 51/C 06530 Çankaya/Ankara