İş Ortaklığı
Pardus İş Ortaklığı Kriterleri
Pardus İş Ortaklığı, Dönüşüm, Çözüm ve Eğitim Ortaklığı olmak üzere üç ayrı kategoride kabul edilmektedir.
- Dönüşüm Ortaklığı kurumların Pardus dönüşümü için gerekli Analiz, Kavram İspat, Pilot ve Yaygınlaşma aşamalarını kapsamaktadır.
- Çözüm Ortaklığı Pardus uyumlu belli bir teknoloji alanında veya açık kaynak bir ürün hakkında faaliyetler gösteren ortaklarımızı ifade eder. Örneğin ”Veritabanları”, “Uygulama Sanallaştırma” gibi genel alanlar için yada “Zimbra”, “MariaDB” gibi belirli ürünler için Çözüm Ortaklığı başvurusunda bulunmak mümkündür. Kendisi açık kaynak olmasa bile platform bağımlılıklarını kırmaya yönelik fayda içeren ürünler de Çözüm Ortaklığı kapsamına alınabilir.
- Eğitim Ortaklığı çeşitli Açık Kaynak teknolojileri hakkında eğitim verme kapasitesi olan firmaları temsil eder.
Aynı firma birden fazla kategoride ortaklık başvurusu yapabilir. Bu kriterler ekosistemin gelişmesine paralel olarak zamanla daha kısıtlayıcı ve seçici yönde değişebilir. Bununla birlikte, kendilerinden beklenen sorumlulukları makul sürelerde karşılamayan veya Pardus projesinin menfaatlerine uygun olmayan faaliyetleri tespit edilen firmalar, sağladıkları kriterler ne olursa olsun iş ortakları listesinden çıkarılabileceklerdir.
Bütün iş ortaklarımızın kurumsal web sayfalarının uygun gördükleri kısımlarında iş ortaklığı logolarımızdan kendileri için geçerli olanları bulundurmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında Pardus internet sayfasında firma tanıtımının yapılabilmesi amacıyla bazı özet bilgiler temin edilmelidir.
Diğer kriterler aşağıdaki gibidir.
Çözüm Ortaklığı
Firmalar uzman oldukları ürün veya teknolojiler konusunda bilgilendirme ve alakalı erişim linklerini bizimle paylaşmalıdır.
Eğitim Ortaklığı
Eğitim Ortaklığı için tanıtım, tecrübe ile ilgili bilgilerle birlikte sağlanan eğitim hizmetlerinin içeriklerinin bizimle paylaşılması gerekmektedir.
Dönüşüm Ortaklığı
Personel sertifikasyonları için muadil veya süresi geçmiş sertifikalar da kabul edilecektir. Bu personellerin diplomaları ve SGK dökümleri de istenmektedir. LPI sertifikasyon süreçleri ile ilgili https://home.pearsonvue.com/lpi bağlantısından bilgi alabilir ve sınav başvurularınızı yapabilirsiniz. https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/konu/temel-linux adresindeki 4 eğitimden alınacak sertifikalar LPI 101 muadil olarak sayılacaktır.
Bronz Seviye Dönüşüm Ortaklığı için:
– LPI 101 sertifikalı (veya muadili) 1 personel bulunmalıdır.
Gümüş Seviye Dönüşüm Ortaklığı için:
– LPIC 1 sertifikalı (veya muadili) 1 personel bulunmalıdır.
Altın Seviye Dönüşüm Ortaklığı için:
– Bir dönüşüm faaliyetinde (analiz, pilot, kavram ispatlama, masaüstü/sunucu göçü) Pardus ekibi ile birlikte çalışmış olmalıdır.
– TSEK492 kriterlerini sağlamalı veya en az bir tane LPI 1 ve bir tane LPIC 2 sertifikalı personel bulunmalıdır.
Yetkili Kullanıcı Başvurusu
Yetkili kullanıcı iş ortaklığı başvurusu yapmış ve iş ortaklığı için hak kazanmış firmaların temsilci olarak belirlediği bir personelinin firma domain’ine dahil bir mail ile başvuru yaparak firması adına İş Ortağı Destek Masasında yetkili olması ve destek alması için kurulmuş bir yapıdır.
Yetkili kullanıcı başvurusu için tıklayınız.