
Linux Kullanıcıları Derneği ve Anadolu Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği Mustafa Akgül Özgür Yazılım 2025 Kış Kampı, 10-13 Şubat 2025 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nde gerçekleşti. Dolu dolu geçen 4 gün boyunca özgür yazılım meraklıları bir araya gelerek hem öğrendi hem de keyifli vakit geçirdi.
Pardus ekibi olarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitmenlerimizle birlikte kampta yer almaktan büyük bir mutluluk duyduk.
Kampın Öne Çıkan Eğitimleri:
- GNU/Linux Sistem Yönetimi 0.5
- Ağ Yöneticiliğine Giriş
- Linux İç Yapısı: eBPF’e Giriş
- Ethereum Üzerinde Akıllı Sözleşmeler ve Web3 Uygulamaları
- Kubernetes ve Konteyner Dünyasına Giriş
- Python ile Yapay Zekaya Giriş
- Siber Güvenlikte Tehdit İstihbaratı ve Soruşturma
- PostgreSQL: Veritabanı Yöneticileri İçin
- R ve Python ile Veri Görselleştirme
gibi birbirinden değerli eğitimlerle katılımcılar, özgür yazılımın farklı alanlarında kendilerini geliştirme fırsatı buldu.
Pardus ekibi olarak, kampta hem eğitimler verdik hem de katılımcılarla birebir iletişim kurma fırsatı yakaladık. Özgür yazılımın büyümesi ve yaygınlaşması için bu tür etkinliklerde yer almak, bizim için her zaman büyük bir gurur kaynağı. Kamp boyunca katılımcıların Pardus ve özgür yazılımlar ile ilgili görüş ve düşüncelerini paylaştık, fikir alış verişinde bulunduk.
Bu yıl da kampın başarıyla tamamlanmasında emeği geçen tüm eğitmenlere, organizasyon ekibine ve katılımcılara teşekkür ederiz. Özgür yazılımın gücünü birlikte büyütmeye devam edeceğiz!
İlginizi Çekebilir
ETAK 2024 Zirvesi’nde Pardus ETAP 23 BETA yenilenen arayüzü öğretmenlerimizle ilk kez buluştu
Haberler
20 Eyl '24Mustafa Akgül Özgür Yazılım 2024 Yaz Kampı Katılımcı Başvuruları Başladı!
Haberler
26 Tem '24Pardus Projesi, Gelecek İçin Teknoloji Temalı 6. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nda İlgi Odağı Oldu!
Haberler
28 Şub '24MEB ve TÜBİTAK’tan Büyük İş Birliği
Haberler
15 Ara '23